Site İçi Ve Site Dışı Arama Motoru Optimizasyonu

Açıkçası sadece müşterilerimiz değil, dijital pazarlama ve internet reklamcılığıyla ilgili birçok kişinin de bu konuyu tam olarak anladığını sanmıyoruz. Büyük bir çoğunluk, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)‘nun sadece web sitesi üzerinde yapılacak bazı teknik işlemlerden ibaret olduğunu sanıyor ve aslında site dışında yapılacak çalışmaların ne kadar önemli olduğunun farkında değil.

Öncelikle, terminolojiyi iyi anlamak gerekiyor. Site içi Arama Motoru Optimizasyonu, başlıklar, meta tag’ler, içerik, header’lar, alt tag’ler, navigasyonel öğeler, url isimleri, yükleme hızı ve benzeri öğelerin optimize edilmesi ile bir siteyi hem ziyaretçilere hem de arama motorlarına dost hale getirmeyi amaçlar. Site dışı Arama Motoru Optimizasyonu ise, farklı teknik ve stratejiler dahilinde dışardan içeriye yani dış sitelerden bizim sitemize rölatif linkler vermek üzerine yapılan bir çalışmadır.
Site içi veya diğer adı ile site üzeri Arama Motoru Optimizasyonu, anahtar kelimeler ile yapılan arama sonuçlarında sitenin performansını artırmak için, sitenin sayfaları dahilinde yapılan optimizasyon çalışmasıdır.

Site İçi Arama Motoru Optimizasyonu (On-Site SEO)

Site içi Arama Motoru Optimizasyonu, sitenizin kodları içerisinde yapılır. Gerektiği zaman, içerik ve kodlarda ekleme, çıkarma ve güncelleme yapabilirsiniz. Bu faktör üzerinde tam kontrolünüz vardır ve arama sonuçlarında yükselmek için sadece bulmacanın bir parçasıdır.

Kontrol Listesi:

  • Her zaman anahtar kelime seçimi, ön araştırma ve test ile başlayın
  • Sayfa Başlığı (Page title)
  • Meta Etiketler (Meta Tags)
  • ALT Etiketler (ALT tags)
  • Başlık Etiketleri (Headings – H1, ect. tags)
  • URL Yapısı (URL structure)
  • Site içi Linklerin Yapısı (Internal Link Structure)
  • İçerik (Content)
  • Anahtar Kelime Yoğunluğu (Keyword density)
  • Site Dışına Linkler (Outbound links)
  • Site Haritaları (Site maps, both XML and user facing)
  • Kullanışlılık ve Erişilebilirlik (Usability and accessibility)
  • Hedef Kelime Analizi (Track target keywords)
  • 6-12 ay civarında sonuç vermeye başlayacaktır.

Aşağıdaki kritik hataları yapmayın:
Duplike İçerik (Duplicate content)
Sayfalarda çok benzer URL yapıları (URL variants of the same pages)
Dış sitelerden imaj/içerik çektirme (Off-site images and content on-site)
Duplike Sayfa Başlıkları (Duplicate title tags)

Site Dışı Arama Motoru Optimizasyonu (Off-Site SEO)

Site içi ( site üzeri ) optimizasyonu gerçekleştirdikten sonra Site dışı Arama Motoru Optimizasyonu hayli önem kazanır. Her ne kadar site üzerinde gerekli tüm optimizasyon işlemlerini uygulasanız da, dış sitelerden kendi web sitenize rölatif linkler vermezseniz, sitenizin arama sonuçlarında yükselme ihtimali çok azdır. Site dışı Arama Motoru Optimizasyonu, tamamen dış sitelerden kendi web sitenize linkler vermek olarak özetlenebilir fakat bu çalışmayı yaparken kategorisel anlamda bir strateji oluşturup, linkleri web sitenizle alakalı sitelerden vermelisiniz. Linklerin içerisinde ve linklerin bulunduğu metinde anahtar kelime kullanmak da link kalitesini mutlaka artıracaktır.

Basın bülteni gönderimi, makale başvuruları, misafir blog yazıları ve sosyal imleme, Site dışı Arama Motoru Optimizasyonu odaklı uygulandığında çok işe yarayan çalışmalardır. Eğer kendinize ait web siteleri veya bloglar yok ise, ilk etapta bu uygulamalar ile sitenizin sıralamasını (ranking) artırmaya başlayabilirsiniz.

Kontrol Listesi:

  • Her zaman anahtar kelime seçimi, ön araştırma ve test ile başlayın
  • Link metni içerisinde anahtar kelime kullanımı (Use Keywords in link anchor text)
  • Yüksek rank’i olan sitelerden link yayınlama (Obtain links from high ranking publisher sites)
  • Tek yönlü linkler (One-way inbound links – not link exchange or reciprocal links)
  • Aynı site üzerinden verilen linklerde farklı anahtar kelime kullanımı (Different keywords in your link-ads from the same site)
  • Link sayısını mantıklı bir zaman diliminde artırmak (Gradual link building technology – no growth spikes)
  • Link yakınında -örneğin aynı paragrafta/sayfada- rölatif anahtar kelime kullanımı (Use relevant keywords near your inbound link – contextual relevance)
  • Derin linkleme -birçok dış alt sayfadan kendi sitenizin alt sayfalarına ( Deep linking – from multiple pages to multiple pages)
  • Kapsamlı anahtar kelime hedefleme (Target a large list of keywords – 5-500+)
  • Aktif anahtar kelimelerin takip edin ve stratejik anlamda gerekli güncellemeleri uygulayın.
  • 1-9 ay civarında sonuç vermeye başlayacaktır.

Aşağıdaki kritik hataları yapmayın:

  • Bir link içerisinde aynı anahtar kelimeyi tekrar etmeyin.
  • Link verdiğiniz sitenin tüm sayfalarına aynı linki yerleştirmeyin.
  • Arama Motoru Optimizasyonu uzmanlarından mutlaka link verdikleri site adreslerini isteyin ve linklerin bu sitelerde ne kadar süreyle durduğunu takip edin. Bu çalışma hızlı sonuç vermez, eğer linkler birkaç ay eklenir ve sonra sitelerden kaldırılırsa, çalışmanın etkisi olmaz, sıralamanız da paralel olarak düşer.
  • Linklerde sitenizin web adresini kullanmayın, anahtar kelime kullanın ve mutlaka aynı sayfada, mümkünse linkin bulunduğu paragrafta rölatif anahtar kelimeler geçtiğinden emin olun.

Site içi ve dışı Arama Motoru Optimizasyonu ciddi anlamda bilgi ve vakit gerektiren bir iştir. Bu konuda deneyiminiz yok ise, yapabileceğiniz kritik ve yanlış uyguılamalar sitenize ve alan adınıza ciddi zarar verir. Böyle bir durumda özellikle alan adınız da etkileneceğinden, aynı alan adı altında bulunan web sitesi dahilinde daha önce yapılan yanlışların telafisi çok uzun zaman alacaktır.

RenkliKalem olarak, Site içi ve Site dışı Arama Motoru Optimizasyonu ( SEO ) hizmetleri vermekteyiz. Bu konuda ispatlanmış deneyimimizden faydalanmak için bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz…

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ