Link Yapılarında Seo Ayarlarının Önemi

SEO (Search Engine Optimization) Türkçe olarak çevirdiğimizde arama motoru optimizasyonu anlamına gelen ve oluşturduğumuz siteyi arama motorları için daha açık seçik ve anlaşılır hale getiren bir yöntemdir. Her sayfada mutlaka SEO ayarlarının yapılmış olması arama motorları için önemli bir hendeği daha atlattığımız anlamına geliyor.

Ayrıca üstüne basa basa şu konuyu da es geçmemeniz gerekmekte.

Örneğin sayfanızda iletişim bilgileriniz var. Siteniz bu sayfaya girdiğinde adres çubuğunda mutlaka www.seotakip.com/iletisim şeklinde gözükmeli. Bu hassas ayarı yazılarınız için de yapmalısınız.

Yani http://www.renklikalem.com/blog/25/link-yapilarinda-seo-ayarlarinin-onemi.html şeklinde olmalı. http://www.renklikalem.com/blog/?id=25 şeklinde bir sayfa arama motorları için eksi hanesine işlenen bir puan demek unutmayın. Peki, kelime bazlı aramaları üstümüze çektik. Görsel aramalarda durum ne olacak.

Burada da sayfa oluştururken uyduğumuz SEO kuralları geçerli. Sayfanıza resim eklerken o resme uygun ara bir sayfa açmanız tam boyutu o sayfanın ardından göstermeniz arama motorları için daha iyi olabilir. Bu ara sayfaya tıpkı yazı yazarken yaptığımız gibi meta taglar eklemek resmimizin arama motorlarında üstlerde yer almasını sağlayan etkenlerden. Ayrıca resmimiz için de kategoriler oluşturmalı ve etiketler belirlemeliyiz. Bunun yanı sıra 2412423.jpg adında bir resim eklemektense kahve-cekirdegi.jpg adında bir dosya eklemek arama motorlarının dikkatini daha çok çekecektir. Böylece arama motorlarının görsel arama yapılan bölümlerinde kahve çekirdeği yazıldığında sizin sitenizdeki görsel üst sıralarda yer alacak. Ayrıca sayfanıza ekleyeceğiniz bir kod sayesinde kullanıcılar arama motoru üzerinde resme tıkladıklarında direk olarak sizin sitenize bağlanabilir. Bunun için internette ufak bir araştırma yapmanız yeterli.

Bulduğunuz kodları sayfanızda uygun yerlere yerleştirdiğinizde kullanıcılar arama motoru üzerinden görselinize göz atmak istediğinde arma motorunun sayfasından ayrılarak sizin sitenize girecek ve böylece biraz emrivaki biraz istem dışı da olsa sitenizle tanışma fırsatı yakalayacaklardır.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ