Kaç Dakikada Bir Sosyal Medya Hesabınızı Kontrol Ediyorsunuz

Kaç dakika arayla sosyal medya hesaplarınızı, cep telefonunuzu ya da e-posta kutunuzu kontrol ediyorsunuz, hiç düşündünüz mü? 10 dakika? 5 dakika? Hayır hayır, bu süre sandığınızdan çok daha kısa…

Konuyla ilgili araştırmalar sanal mecralardaki bağlantı kontrolünün bir buçuk dakikaya kadar düştüğünü gösteriyor. Evet, yani sadece 90′a kadar sayıp Facebook’taki ikonların kırmızı kırmızı yanıp yanmadığına bakıyor, e-postalarımızı kontrol ediyor, takip ettiğimiz Twitter fenomeninin attığı tweet’i okuyor, Instagram’dan arkadaşımızın şu anda hangi yemeği yemek üzere olduğunu öğreniyor, sevgilimizin hangi mekanda olduğunu anlıyor ya da telefon ekranımıza bakıyor, beklentimiz varsa da bir umut tuş kilidini açıp bildirim olup olmadığından iyice emin oluyoruz. Tabii bu sırada işleri bekletiyor, yemeğimizi soğutuyor, yan masadaki arkadaşımızın söylediğini duymuyor; kısacası zamanı durduruyoruz. Çünkü aynı anda sadece ama sadece tek bir şeyi yapabiliyoruz.

Multitasking (birçok işlemi aynı anda yapabilme) Y kuşağı için bir zorunluluk olsa da, 90′larda ve sonrasında doğan Z kuşağı için doğuştan gelen bir özellik. Siz de iletişim kanalları yüzünden konsantrasyon problemi yaşıyorsanız doğum tarihinizi hesaplamadan da Y kuşağına ait olduğunuzu kolayca anlayabilirsiniz ve Y kuşağına aitseniz dolayısıyla doğuştan multitasking değilsiniz.

Multitasking olmamak ya da olmaya çalışırken zorlanmak, sonsuza kadar verimli çalışamayacağınız ve sürekli dikkatinizi dağıtacağınız anlamına elbette gelmiyor. Peki uyaranın bu kadar çeşitli ve yoğun olduğu bir dünyada verimli çalışmayı nasıl sağlayabiliriz? Telefonu sessize almak, bağlantıların olduğu sekmeleri kapatmak ya da derin bir nefes ve bir bardak kahve alıp odaya kapanmak da maalesef çözüm değil. Çalışma şartlarınıza uygun ve gerçekten işe yarayacak yöntemler belirleyerek veriminizi artırabilirsiniz.

Yöntemlerinizi belirlemeden önce, sadece bu yazıyı okurken bile kaç kere bölündüğünüzü sayarak işe başlayabilirsiniz. Çünkü uyaranın çılgın bir hızla arttığı günümüzde dikkatimizi toplamak için bile dikkat etmemiz gereken onlarca unsur var!

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ