Etkili Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya, ister bireysel bazlı kullanımlarda ister kurumsal kullanımlarda günümüzün vazgeçilmez bir parçası oldu. Çevremizde herhangi bir sosyal medya platformunu  kullanmayan kişi yada kurum neredeyse yok denecek kadar azdır. Dünya genelinde 3 milyardan fazla kişi sosyal medya hesabı kullanıyor ve sosyal medya kullanıcılarının yarısından fazlası neredeyse her gün sosyal medya hesaplarını kontrol ediyor. Bu da reklamcılar ve pazarlamacılar için büyük bir fırsat olarak görülüyor ancak bir sosyal medya uzmanı olmak kişisel bir sosyal medya hesabı yönetmek düşünüldüğü kadar kolay değildir.

Story/Hikaye Bölümünü Kullanın

Snapchat’le ile hayatımıza giren story sonradan Instagram’ın da kullanıma sunması ile birlikte oldukça popüler oldu ve bunu takiben Whatsapp ve Youtube’a da bu Story ekleme özelliğini devreye aldılar. Sosyal medya kullanıcılarının yeni trendi olan story’ler sadece bir süre görüntülenebilir olduğu için kullanıcılar arasında popüler. Artık insanlar paylaşılan içeriklerle bir kez daha karşılaşmak istemiyor ve bazı paylaşılan içeriklerin defalarca kontrol edilebilir olması kullanıcıları biraz rahatsız ediyor olabilir. Bu yüzden her platformda oldukça popüler olan bu story özelliğini siz de kendi sosyal medya hesaplarınızda aktif olarak kullanabilir veya story reklamları verebilirsiniz. Dönüşümlerinizi oldukça yükseltebilecek bu özellik bu aralar oldukça popüler.

Daha Çok Aktif Olun

Sosyal medyada kullanıcılar takip ettiği sayfaları artık özenle seçiyor. Bir süre paylaşım yapmayan bir hesabı takipten kolayca çıkabiliyor dolayısı ile takipçi kaybetmemek adına aktif olmak oldukça önemli. Haftada en az 3 paylaşım, takipçilerinize aktif olduğunuzu göstermek için yeterlidir. Ayrıca sabah 10 suları sosyal medya hesaplarının en çok kontrol edildiği saatler olarak bilinmekte. Bu saatlerde yapacağınız paylaşımların etkileşiminin daha yüksek olacağını unutmayın!

Güncel Olun

Modası geçmiş konular hakkında paylaşım yapmanız o konuya hala önem verdiğinizi değil, demode olduğunuzu düşündürecektir. Aylar öncesinde güncelliğini kaybetmiş bir konu hakkında yapmış olduğunuz paylaşım size beklediğiniz etkiyi göstermeyecektir. Bugün trend olan konularda üreteceğiniz özgün içerikler daha çok paylaşılır ve daha çok takipçi ve geri dönüş kazanmanızı sağlar.

Etkileşime Girmekten Kaçınmayın!

Sosyal medyada birçok kullanıcı takip ettiği kişilerle veya sayfalarla iletişime geçmeye çalışıyor. Gerek yaptığı yorumlarla, gerek gönderdiği özel mesajlarla… Siz de takipçilerinize bir kulak verirseniz, onları dinlediğinizi ve önemsediğinizi gösterirseniz sayfanıza olan bağlılıkları artacak ve paylaştıklarınız daha çok kişiye daha etkili şekilde ulaşacaktır. Bunu tüm takipçilerinize tek tek cevap vermek yerine takipçilerinizin yorumlarını okuduğunuz bir video çekerek veya takipçilerinizden gelenleri paylaşarak da yapabilirsiniz. Bu etkileşim dönüşümlerinizi katlayarak artıracaktır.

Yeni Trendlere Ayak Uydurun!

Sosyal medyada bir akımın popüler olması da eski modaya dönmesi de oldukça hızlı gerçekleşiyor.  Sosyal medya trendlerini takip etmek ve yeni trendlere uygun paylaşımlar yapmak daha fazla takipçi kazanmanıza ve daha çok kişiye ulaşmanızı sağlayabilir. Yeni trendlerden haberdar olmak için takipçilerinizin paylaştıklarını ve takip ettiği sayfaları her zaman izlemeniz gerekebilir.

Hangi Sosyal Medya Platformunun Size Daha Uygun Olduğunu Bilin

Her sosyal medya platformununda aynı içerikler paylaşılamıyor. Örneğin Instagram’da 1 dakikadan daha uzun video paylaşamazken, Facebook ve LinkedIn uzun videolar paylaşmayı destekler. Ayrıca hitap ettiğiniz hedef kitlenin hangi sosyal medya platformunu çoğunlukla kullandığını bilmelisiniz. Eğer hitap ettiğiniz kitle iş dünyasında aktif insanlarsa Instagram yerine LinkedIn daha doğru bir tercih olacaktır. Doğru sosyal medya platformunda paylaşım yapmazsanız hitap ettiğiniz hedef kitleye ulaşamayabilirsiniz.

Bir İçerik Havuzu ve İçerik Planı Oluşturun

Paylaşacağınız içerikleri önceden hazırlayıp bir içerik planı dahilinde paylaşmanız sizi zamansızlıktan ve plansızlıktan kurtarır. Aynı gün içinde onlarca paylaşım yapmak da uzun aralıklarla seyrek paylaşımlar yapmak da takipçi kaybetmenize sebep olabilir. Ayrıca gecenin geç saatlerinde yaptığınız paylaşımlar da birçok takipçiniz tarafından görülmeyebilir. Bir içerik havuzu ve içerik planı sizi bu gibi sorunlardan kurtarabilir.

Araçları Kullanın!

Sosyal medya için görsel içerik üretmenize yardımcı olabilecek Canva, Spark Post gibi araçlar daha hızlı içerik üretmenize yardımcı olabilir. Ayrıca görsel çeşitliliği ve özgün tasarımlar yapmanıza olanak sağlayan editör özelliğiyle göze hoş, özgün içerikleri çabucak paylaşabilirsiniz. Ayrıca Hootsuite, Buffer, Everypost gibi paylaşım araçlarıyla içeriklerinizi zamanlayabilir ve istediğiniz zamanda otomatik olarak paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle sosyal medyaya zaman ayıramayacağınız zamanlarda da hesaplarınız aktif kalmış olur.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ