Yeni Ticaret Kanunu ile Tam Uyumlu İnternet Sitesi Nedir?

Kanuna Uygun Web Sitesi, 14 Ocak 2011 tarihinde TBMM de büyük çoğunlukla kabul edilen Yeni Türk Ticaret Kanunu nedeniyle oluşan bir terimdir. Kabul edilen bu yeni kanun tasarısı, tüm sermaye şirketlerinin web sitesi olmasını zorunlu kılmaktadır.

Web sitesinin ne amaçla zorunlu tutulduğu ve detayları hakkında geniş bilgiyi, aşağıdaki makale başlıklarımız da bulabilirsiniz.

TASARI HANGİ AMAÇLA WEB SİTE ZORUNLULUĞU GETİRMEKTEDİR ?

Web sitesi, insanların her yerden kolayca erişebileceği bir veri ortamıdır. Yeni Türk Ticaret Kanunu, web sitesini bu nedenle zorunlu kılmaktadır.

Sermaye şirketlerinde çok sayıda ortak bulunabilir ve özellikle Anonim Şirketlerde (A.Ş) bu rakam milyonlara kadar ulaşabilmektedir. Sermayesi paylara bölünmüş olan şirketlerin mevcut sermayeleri de genellikle kamuyu ilgilendirebilecek kadar büyüktür. Sermaye şirketlerinde yaşanan gelişmeler, doğrudan ya da dolaylı olarak milyonlarca insanı etkileyebilmektedir. Sermaye şirketi ortaklarının çok sayıda olması ve bütün ortakların karar alıcı durumda olamaması, tüm ortaklarının şirket hakkında bilgi sahibi olamaması sonuçlarını doğurmaktadır. Ayrıca sermaye şirketlerinin durumunun kamuyu ilgilendirmesinin sebepleri arasında, piyasayı etkileme güçlerinin yüksek olması bulunmaktadır.

Yeni Türk Ticaret Kanununun temel hedefi de bu sorunları çözmektir. Şirketlere yönetilebilir web site zorunluluğunu getirerek, şirketteki gelişmeler konusunda , tüm şirket ortaklarının ve kamunun daha etkin biçimde bilgilendirilmesini sağlamaktır.

YASAYA UYGUN WEB SİTESİ YAPTIRMAYAN ŞİRKETLERİ NE BEKLİYOR ?
Tasarının yasalaştığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde web sitesi yaptırmayan ya da yaptırdığı web sitesi yasaya uygun olmayan; anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde komandite ortaklar 100 günden 300 güne kadar adli para cezası ve 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılacaklar.

Bunun yanında; web sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koymayan; anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirkette komandite ortaklardan failler (bu kişilerden söz konusu fiili işleyenler) yüz güne kadar adli para cezası ve 3 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılacaklar.

YENİ TİCARET KANUNUA GÖRE OLMASI GEREKEN WEB SİTESİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?
Yeni Türk Ticaret Kanununda detaylı olarak anlatılan web sitesi zorunluluğu, şirketlerin ortaklarına ve diğer kurumlara karşı şeffaf olmasını amaçlıyor. Kanunda bahsedilen web sitesinde, şirketin tüm resmi bilgilerinin internet üzerinden yayınlanması hedefleniyor. Bu nedenle şu özellikler ön plana çıkıyor:

• Web sitesi zorunluluğu tüm sermaye şirketleri için geçerli.
• Zorunlu kanuni Web sitesi kolayca güncellenebilir olmalı.

Yeni Türk Ticaret kanununda web sitesinde yayınlanmalı denen tüm bilgiler ( raporlar, kararlar, bilançolar ) zorunlu web sayfası içinde bulunmalı.

Web sitesi yayını kesintisiz olmalı. Bu sebeple alan adı barındırma (Hosting) hizmeti alınan firma ile bu bilginin paylaşılması, web sitesinin sürekli olarak yayında kalması için gerekli. Web sitesinin sadece kanuni zorunluluk olarak kullanılmayacağı da düşünülmeli. Maliyet açısından, web sitesi hem kanuni şartları hem de ihtiyaçları karşılamalıdır.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ