Web Sitelerinde Viral Pazarlama

Ağızdan ağıza pazarlama ve viral pazarlama arasındaki en temel fark viral pazarlamanın sonunda bir aksiyon olması ve bu aksiyonun oluşabilmesi için gerekli olan medyumun da pazarlamacı tarafından hazırlanması gerektiğidir. Günümüzde viral pazarlamanın yükselen pazarlama değeri olmasının en önemli nedeni pazarlama ortamlarının yüksek maliyetlere gelmesi ve karlılıkların bu ticari ortamda geleneksel pazarlama maliyetlerini karşılayamamasıdır. Bu pazarlama yöntemi ile ilgili çok sayıda tanım yapılmıştır. Bu tanımlardan biri Salgın bir hastalık gibi kişiden kişiye yaylısın diye planlı bir şekilde bir fikrin ya da bir urunun bir virüs gibi serpilerek pazarlamasıdır. Diğer bir tanım ise Kendi reklâmını yapan ve kendi kendine devam eden bir tür pazarlama yöntemidir. Viral pazarlamadaki temel unsur ziyaretçilerin gördükleri şeyi son derece ilginç/yararlı bulması ve sitenin reklamını yapmaya gönüllü olmasıdır. Bu yönteme viral denmesinin nedeni ise başarılı olması halinde virüs gibi etkili olmasıdır. Birisi sizin reklam materyalinizi alır ve ulaşabildiği herkese iletir. Viral pazarlama yöntemleri arasında arkadaşına ilet, arkadaşına öner, yazı gönder, elektronik kitap dağıtımı ve elektronik kartlar sayılabilir.
Günümüzde en çok kullanan medyum yaygınlığı ve yüksek görsel-multimedya seçeneği ile internettir. Her markanın ürünün bir web sitesinin/blogunun olduğu günümüzde arkadaşını haberdar et, arkadaşını getir tarzı viral uygulamaların sayısı tüm viral pazarlama çalışmalarının büyük bir yüzdesini oluşturmaktadır. Viral pazarlama kurgusu düzenlemek için 3 temel elemente ihtiyaç duyulmaktadır. Bu unsurlardan birisi dahi eksik/zayıf oluşursa kampanyanın başarısı da zorlaşacaktır. Bu unsurlar ise şunlardır: Alma motivatörü, Yayma motivatörü, Yayılma ortamıdır.
Birisinin viral kurgusunun asıl amacı olan iletmek istediği mesajı seçtiği yayıcıların yayması için sebeptir. Yayma motivatörü belirlenirken her türlü motivasyon kuramları kullanılabilmektedir. Stratejiyi sadece bunun üzerine kurmak bu nedenle riskli olacaktır.  Bir konuyu ilk olarak bilmek başkaları tarafından bu konuda takdir kazanmak en önemli motivatörü olacaktır.
Alma motivatörü viral kurguların bir diğer elementidir. Burada yayıcı mesajı iletmek için ikna edildikten sonra alıcıların bu mesajı almaları için en önemli motivatör söz konusu mesajın gücü olacaktır. Çünkü mesajın yayılması surecinde alıcılar asıl pazarlama hedef kitlesini oluşturmaktadırlar. Alma motivasyonlarına en başarılı örnekleri genellikle urun veya servisin sunduğu maddi nedenlerdir.
Üçüncü ve çok kritik bir element ise medyum yani yayılma ortamıdır. Yayılma ortamı ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli özellikler hızlı yaymaya el verişli olması geniş kitlelere temas edebiliyor olması ve mesajları çok iyi ve anlaşılır şekilde taşıyabilecek kapasitede (görsel ve içerik olarak) olmasıdır. Alternatif olarak mobil telefonlar (yaygınlığını daha fazla olmasından ötürü) görülmekle beraber onların da taşıma kapasitelerinin düşüklüğü (ekran boyutu, SMS karakter sınırı vs.) sebebiyle hala internet en güçlü medyumdur. Viral pazarlama kişilerin dijital ürünleri elektronik postalarıyla başka kişilere gönderme ve onların da göndermesini teşvik etme üzerine dayalı iletişim ve dağıtım anlayışı olarak düşünülebilir. Viral pazarlamanın her hangi bir faaliyetini gerçekleştirirken değişik parazitlik efektler elde edilir ve istenilen amaca ulaşılır.Ne kadar veriye sahip olduğumuz önemli değil. Böylece önemli sorun ilişki bilgisi tam olmadığında sizin yaklaşımınıza göre wom’un maksimize edilip edilemeyeceğidir. Geleneksel pazarlama büyük bir kriz yaşamaktadır. Zaten bütün dünyadaki insanlar arasındaki sosyal ilişkiyi kapsayan ilişkiye sahip olmamız mümkün değildir.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ