Web Sitelerinde Sade ve Saydamlık

Bir web sitesinin tasarımı göze hitap etmeli, sade ve saydam olmalıdır. Bahsettiğimiz bu özellikler olan bir site diğer sitelere oranla daha hızlı olacak ve ziyaretçi aradığı bilgiyi kolayca ve hızlı bir şekilde bulma imkanına sahip olacaktır. Ziyaretçi açısından karmaşık siteler içerisinde gezinmek zaman kaybı gibi gelir ve bu siteye zarar verir. Ziyaretçi aradığı bilgiyi bulmak için hem çok fazla zaman kaybedecek hem de sitenin içerisinde çok fazla içerik bulunduğu için web sitesinin hızı yavaşlayacaktır. Bu nedenle web sitelerinde Webimedya koordineli çalışılmalıdır. Doğru planlama nitelikli ve yeterli elemanlarla başarılı organizasyonlar gerçekleştirir.
Günümüzde Web Tasarım ve web siteleri günlük hayatın ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Web sitelerinin önemi bu kadar büyüyünce arama motorlarında milyonlarca site yayın hayatına başlamış olup bu sitelerin kimi kişisel bloglar,  siteler, kurumsal ve ticari siteler olmak üzere bir çok kategoriye ayırabiliriz. Türkiye’de web sitesi sahibi olmak yada açmak artık çok basit hale geldi hal böyle oluncada web tasarım kaliteleri ve iş kaliteside düştü. Mesela bir çok yerde 100 TL veya 200 TL’ye web sitesi yapan veya yaptığını sanan firmalar türedi. Ne yazık ki ülkemizde sektörün bilinçsizliği ve müşterilerin bilgilendirilmemesi yüzünden binlerce kötü site ortaya çıktı. Ancak Arama motorları arama sonuçlarındaki kaliteyi arttırmak için kendi algoritmalarını çıkararak kaliteli siteleri ve kalitesiz siteleri ayırt edebilecek teknolojiye sahip oldular. Bu durum da beraberinde rekabeti getirdi. Başarılı bir web sitesinin olmazsa olmazları vardır. Öncelikle sadelik ve saydamlık başarılı bir web sitrsinin vazgeçilmezidir. Kullanıcıyı sıkmaz, sayfada daha çok kalmasını sağlar. Web tasarımında sadelik ve kullanışlılık her zaman için internet kullanıcılarının tercih sebebidir. Bunun yanı sıra Web Tasarımın sadeliği verilmek istenen mesajın kullanıcıya net bir şekilde verilmesini sağlar. Ayrıca Web tasarımlarında renk karmaşalarından kaçınılmalıdır. Tasarımını yaptığınız Tüm sitenin web tasarımında birkaç renkten oluşan renk kombinasyonu kullanılmalıdır.

Çünkü Web tasarımlarında çok farklı renk kullanımları internet kullanıcılarını fazlasıyla yorar ve siteden çok kısa sürede ayrılmalarına sebep olur. Genel olarak Web site tasarımlarında en az görsel tasarımlar kadar önemli olan bir konu sitenin kullanılabilir ve gezinti kolaylığının olmasıdır. Yapılan Web sitelerinde ek yazılım gerektiren sayfalar kullanılmamalıdır. Bir web sitesi ziyaretçisi tarafından ek yazılımlar genellikle güvenli olarak görülmemekte ayrıca yükleme işleminin belirli bir süre almasından dolayı kullanıcıların web sitelerini ziyaretlerini engelleyen en temel nedenlerin başında gelmektedir. Yapılan Web site tasarımlarında içerik kolay anlaşılır bir dille oluşturulmalıdır. Amacı ve anlamı destekleyen web tasarımları ile web siteleri bütünleştirilmelidir. Web sitesi tasarımında İçeriğin etkileşimli olarak kullanıcıya sunulmasına olanak sağlayan web tasarımları her zaman için web sitelerine artı değer katar.
Web sitelerinde sadeliğin yanı sıra doğallıkta önemlidir. Site tasarımları kadar Seo çalışmalarında da sadeliğe önem verilmelidir. Sadelik ziyaretçileri yormadan sitede uzun süre kalmalarını sağlayacaktır. Çünkü Aşırı görsellik ziyaretçileri yoracak ve kısa zamanda siteden ayrılmalarına sebep olacaktır. Bir web sitesinin başarısı için ziyaretçilerin memnuniyeti çok önemlidir.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ