Cms ( Content Managament System ) Nedir?

Cms ( Content Managament System // İçerik Yönetim Sistemleri ) anlamına gelir. Cms aslında belli bir ürünün yada programın adı değildir. Sadece bu tarz web uygulamalarına verilen genel isimdir. Cms’leri sizler Portal, Sistem gibi ifadelerle de tanıyor olmalısınız.

Peki Cms Neleri içerir?

Cms'ler belli bir web programlama diliyle yapılmış web yazılımıdır. Php, Asp gibi web programlama dilleriyle oluşturulmuş birçok cms vardır. Cms’ler genel olarak üyelik sistemi, makale ekleme, haber yazma, anket, forum gibi bazı bileşenleri standart olarak sizlere verirler. Zaten Cms’nin oluşması bu bileşenlerin aynı cms içinde entegre çalıştırılabilmesi ve İnternet üzerinde uygulamaya geçebilmesidir.

Cms’ler üyelik sistemi, forum, haber ve makale bileşenleri içerir dedik. Bu bileşenlerin kontrolü mevcut cms sisteminde size sunulmaktadır. Tabi tüm bu alanlarında bir kontrolü olmak şartıyla. Cms'ler kontrolden kastettiğimiz site yönetim işini admin sayfalarıyla yaparlar. Admin sitenin sahibi yada yetkilendirmeye göre sahipleridir. Siz kurulumunuzu yaptıktan sonra admin paneline girerek sitenize üye ekleyip çıkarabilir, forum yazabilir, makale gönderebilir ve bunun gibi sistemin elverdiği her şeyi yaptırabilirsiniz.

Peki ama CMS'ler üye bilgilerini, forum mesajlarını ve bunu gibi şeyleri nerede saklar?

Eğer asp yada php dilleriyle ilginiz varsa bu sorunun cevabını bileceksiniz. Eğer bu dillerle ilginiz yoksa biraz düşünmeniz gerekli. Bir CMS portalı kullanıldığı dile göre verilerini veritabanında tutar. Eğer asp diliyle yapılmış bir CMS kullanıyorsanız verileriniz genellikle MS Access tarafından tutulur ve kaydedilir. Şayet bir php CMS sistemi kullanıyorsanız o verilerde Mysql, PostreSQL gibi programlarda kaydedilir. Eğer bu program ve uygulamalar olmasaydı CMS'ler olmazdı. Çünkü zaten CMS sistemleri siteniz üzerinde çok büyük bir veri girdisine sahiptir. Bu verileri bir arada tutmak, bu verilerin içinden arama yapmak ve bu yapılan aramaları listelemek, değişiklik ve düzenlemeler yapmak hep bu veritabanları sayesinde olmaktadır.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ