Anahtar Kelime Seçimi

Anahtar kelimeler kullanıcıların sitenizi bulmak için kullandıkları sözcüklerdir. Amaç sayfayı sözcük ve ifadeler için en iyi duruma getirmektir. Anahtar kelime seçimi arama motorlarındaki sıralamalarda büyük önem taşır ve html kodunda ilk sıralarda yer almalıdır. Tüm sayfaların META başlığı içinde görünmelidir. Örümcekler (Web-Spiders) yukarıdan aşşağıya doğru okuduğu için sayfayı dolaşırken ilk önce sol tarafı okuyacaktır ve daha sonra sitenin içeriğine geçecektir. Bu nedenle anahtar kelimeler sol tarafa yazılmış olursa örümceğin gereksinimi hemen karşılamış olursunuz.

Anahtar kelimelerinin belirlenmesi çok önemli bir adımdır.

  • Anahtar kelimeler sitenin potansiyel müşterisini hedefleyecek kadar özel olmalıdır, ama çokta daraltılmamalıdır.
  • Kullanıcıların internet sayfalarını bulmak için en çok hangi kelimeleri, kelime gruplarını ve kelime kalıplarını kullandıklarını bilmek gerekir.
  • Diğer sitelerin kendilerini hangi kelimelere göre optimize ettiğini bilmek gerekir.
  • Yapılan araştırmalara göre, kullanıcıların %19 u tek kelime ile, %31i iki kelime ile, %25 i ise üç kelime ile arama yapmaktadır.
  • Siteyi temsil edebilecek ve içeriğine uygun kelimeler seçilmelisiniz.
  • Arama Motorlarının yasaklayacağı türden kelimeler seçmemelisiniz.
  • Aldatıcı yöntemler kullanmamalısınız. Bu, sitenin arama sonuçlarından çıkarılmasına bile neden olabilir. Bu nedenle etik olmayan her yöntemden uzak durmalısınız.
  • Her sayfada içeriğin birbirine benzemesi arama motorları tarafından aldatma olarak algılanabilir. Bu nedenle içeriğin farklı olmasına özen göstermelisiniz.
  • Performans açısından her sayfa için belli bir anahtar kelime seçilmesi ve ona göre optimize edilmesi çok iyi olacaktır.
  • Anahtar kelimelerinizin bulunduğu site ile alakalı içeriği sayfanın her yanına yaymak yararlı olacaktır.
  • Anahtar kelimeleriniz sayfa içeriğinin başında yer almalıdır.
  • Site içinde anahtar kelimelerinizi ard arda kullanmanız arama motorları tarafından spam olarak algılanacağı için esc site içinde eşit dağılmasını sağlamalısınız.
  • Anahtar kelimeler gereğinden fazla kullanılmamalıdır. Hiç bir anahtar kelime tüm sayfa içeriğinin %20 sinden fazla olmamalıdır. Bu çoğunlukla spam olarak algılanır.
  • Sayfa içindeki metinlerde anahtar kelimelerinizin eş anlamlı kelimelerini aralarda kullanmanız faydalı olacaktır.Bu kelimelerle aranıldığında listelerin en üst kısımlarında yer almanız büyük olasılıktır.
  • Sayfa isimlerinde, site içi klasör isimlerinde, kullanılan domainin isimlerinde, anahtar kelimelere yer vermeniz çok iyi olacaktır.
  • Herhangi bir kelime yada kelime grupları kesinlikle üç defadan fazla kullanılmamalıdır. Bu genellikle spam olarak kabul edilir.
  • Alfabetik sıralama ile alakalı olduğundan bütün anahtar kelimelerin ilk harfi büyük harfle yazılmalıdır.
  • Çoğu kullanıcı arama kutularına sözcükleri yanlış yazabiliyor bu nedenle arama sözcüğünün en sık yazılan hatalı biçimi de eklenmelidir.
  • En önemlisi de ; Anahtar sözcük yerleştirmek adına asla içeriğinizin kalitesinden ödün vermeyin. Bu, sayfa sıralamanızı etkiler. Daha önemlisi siteniz, ziyaretçilerin ilgisini çekmez.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ