Web Sitesi Tasarımı Yaptırmak İstiyoruz Fiyatlarınız Nelerdir?

Bu soru ile sık sık karşılaşıyoruz; Web Sitesi Tasarımı Yaptırmak İstiyoruz Fiyatlarınız Nelerdir?

Yeni bir iş potansiyeli, her dijital reklam ajansı için önemlidir. Hizmetlerimizden faydalanmak isteyen değerli markalara web sitesi tasarımı dahil sonuç odaklı dijital çözümler sunmak için varız. Fakat, “web sitesi tasarım fiyatlarını” belirlemek için bazı ön çalışmalar yapılması gerektiği de su götürmez bir gerçek. Bunun için, firmaların bu soruyu sorduktan sonra bir karşı sorular ile karşılaşacaklarını bilmelerinde fayda var. Bu yazımızda, web sitesi tasarım fiyatları ve bu fiyatları etkileyen unsurlardan bahsederek, firmaları teklif süreci hakkında bilinçlendirmeyi amaçladık.

Web Tasarım Fiyatları.

Web sitesi tasarım ve uygulama fiyatlarını belirleyen ana unsurlar aşağıdadır:

Web Sitesinin Amacı:

Web sitesi tasarımı talebinde bulunan firmaya ilk sorduğumuz soru, web sitesinin varoluş amacıdır. Elbette günümüzde her firmanın bir web sitesinin olması zorunluluk haline geldi fakat sadece bu zorunluluktan ötürü web sitesi tasarımı yaptırmanın önemli bir fayda getirmeyeceğini de belirtmek gerek. Her web sitesinin mutlaka bir varoluş amacı olmalıdır. Bu amaçlar sadece bir çevrimiçi konumlandırma ile prestij sağlamak, marka bilinirliğini ve dolayısıyla hizmet/ürün satışlarını artırmak, kapsamlı fonksiyonlarla müşteri memnuniyeti sağlamak, konvansiyonel reklam masraflarını düşürmek ve benzeri hedeflerden kaynaklanabilir.

Bir web sitesi tasarım ve uygulama projesinde en önemli unsur stratejidir ve stratejinin oluşturulması için mutlaka ilk etapta web sitesinin amacının netleştirilmesi gerekir. Bir sonraki aşamada bu amaç doğrultusunda, web sitesinin arayüz tasarımları ve teknik altyapısında kullanılacak stil ve teknolojiler belirlenir.

İçerik Kapsamı:

İçerik, bir web sitesinin atar damarıdır. Web sitenizde firmanızın hangi özelliklerinden bahsedeceksiniz? Hizmet ve ürünlerinizi sitede hangi detaylar altında sunmayı planlıyorsunuz? Hazırladığınız bir site haritası var mı? İçerikte video, müzik, multimedia unsurlar veya özel fonksiyonlar ( Filtreleme, Tablolar, vb. ) bulunacak mı? Web sitesi yaklaşık olarak kaç sayfadan oluşacak? Bu ve benzeri sorular ile web sitesinin içerik kapsamı belirlenir.

İçerik kapsamında en önemli unsur, site haritasıdır. Her web sitesi tasarım & uygulama projesinde, ilk olarak site haritası oluşturulur ve aşağıda açıklanan diğer önemli unsurlar bu site haritası üzerine kurgulanır.

Arayüz Tasarımı:

Bir web sitesi sayfalarında gördüğünüz grafik ve metinlerin tasarım terminolojisinde ismi “arayüz tasarımı” olarak geçmektedir. Arayüz tasarımı çeşitleri; Flash tabanlı animatik yapı, Javascript ve benzeri teknolojiler ile hareketli görseller eklenen animatik yapı, hiçbir hareket bulunmayan fakat sayfa içeriklerini bir varitabanından çeken dinamik yapı ve tamamen hareketsiz statik yapılar olarak özetlenebilir.

Web tasarım fiyatları belirlenirken, önemli unsurlardan bir diğeri arayüz tasarımlarında talep edilen tarzdır. Web sitesi tasarımı talep eden firmanın, ilk etapta nasıl bir arayüz tasarımı istediğini yukarda belirttiğimiz ana tarzlar altında basitçe ifade edebilmesi gerekmektedir.

Teknik Altyapı / Programalama:

Her ne kadar websitesi tasarımı olarak adlandırılsa da bu sürecin gerçek ismi web tasarım ve uygulama‘dır. Bir web sitesinin tasarım etabından sonra teknik altyapısı oluşturulur ve arayüz tasarımları kodlanarak bu altyapı ile entegre edilir. Elbette burada, bir veritabanı kurulumu yapılarak, arayüzlerde bulunan içeriği bu veritabanından çeken yapılardan bahsediyoruz.

Daha basit bir şekilde ifade etmek gerekirse;

Talep ettiğiniz web sitesi, hangi sıklıkla güncellenecek? Eğer dinamik ve periyodik olarak güncellenecek ( Minimum ayda bir, iki kez ) bir web sitesine ihtiyacınız var ise, bu web sitesinin bir kontrol paneli üzerinden kolaylıkla güncellenebilmesi gerekir. Bu durumda, web sitesi uygulama aşamasında bir veritabanı kurulması gerekir, bu sayede kullanışlı bir kontrol paneli üzerinden adeta bir word belgesi hazırlarmış gibi sitenizi kendiniz güncelleyebilirsiniz. Böylece, web sitesinin periyodik olarak güncellenmesi için her seferinde ajanstan talepte bulunmanız gerekmez.

Eğer web siteniz bilinirliği artırmak veya prestij anlamında konumlandırma amaçlı ve sık güncellenmeyecek bir site ise, komplike bir kontrol paneline ihtiyacınız olmayabilir. Bu durumda, web sitenizin uygulama aşamasında bir veritabanı kurulması gerekmez ve sadece arayüz kodlaması yapılır. Bu uygulama örneğinin fiyatlandırması, veritabanı ve kontrol paneli kurulumu yapılan sitelerden daha ekonomiktir fakat her güncelleme talebinizde ajansa saatlik ücret ödemek ve bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Web sitenizin kapsamının genişliği ve güncelleme sıklığını inceleriz, bu sayede sitede bir “Kontrol Paneli” veya diğer adı ile “İçerik Yönetim Sistemi”  ihtiyacı olup olmadığını kararlaştırırız. Bu inceleme sonucu ve alınan karar, web sitesi tasarım fiyatını önemli oranda etkiler.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Web sitesi tasarım fiyatları kapsamında, bir diğer önemli unsur da Arama Motoru Optimizasyonu ( SEO )‘dur. Bu çalışma, bildiğiniz gibi sitenizin Google vb. arama motorlarından yapılan aramalar sonucunda görünürlüğünü sağlar ve ciddi önem taşır. SEO (Search Engine Optimization) olarak da bilinen çalışma, Site içi ve Site dışı Arama Motoru Optimizasyonu olarak ikiye ayrılır. Bu kapsamda, her iki türde Arama Motoru Optimizasyonu yapılması sitenizin arama sonuçlarındaki görünürlüğünü, dolayısıyla sitenize gelen rölatif trafiği kesinlikle artıracaktır.

Bu etapta sorulması gereken sorular ilk maddede belirttiğimiz web sitesi amacı ile örtüşmektedir. Örneğin, sadece firma isminiz ile yapılan aramalarda firmanızın sonuçlarda ilk sayfada görünmesini istiyorsanız, bunun için çok kapsamlı bir çalışma yapılması gerekmeyebilir. Fakat, sitenizin jenerik anahtar kelimeler ile yapılan aramalarda ( Örneğin, Hizmet veya Ürün Kategorileri: Hukuk Bürosu, İç Mimari, Kozmetik Ürünleri ) sonuçlarda ilk sayfalarda çıkmasını talep ederseniz, bu kapsamlı bir çalışma gerektirir ve uygulama fiyatını artırır.

RenkliKalem olarak her web tasarım ve uygulama teklif sürecinde, ilk olarak bu unsurları, daha kapsamlı  projeler kapsamında ise diğer detayları netleştiririz. Bu sayede tekliflerimizde objektif bir bütçe, uygulama planı ve  zamanlama sunarız. Web sitesi Tasarım ve Uygulama talepleriniz için bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz

 

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ