Twitter ‘da Pazarlama Teknikleri

Hızlı haberleşme ağı olarak Twitter Facebook u geride bırakmaya başladı. Geçen ay Facebook 6 Milyon kullanıcı kaybettiği rapor edildi. Twitter dünya üzerinde haber alışverişi, ürün prosmosyonu, eğitim gibi birçok farklı amaçlarla kullanılan bir sosyal medya aracı.

1-Hedef Kitlenizi Belirleyip Sadece Onlara Odaklanın:
Yeni Twitter pazarlamacılarının yaptığı en büyük yanlış ürün, hizmet veya servisleriyle ilgilenen tüm kullanıcılara erişmeye çalışmak. Twitter ı bu amaçta kullanmak zor. Takipçilerinizle iletişimde kalmak onlara kendinize bağlı tutmak için kullanılmalı.

2-Aktif  Takipçiler Edinin:
Bir başka hatalardan biri de takipçilerin birden yada kendi kendine büyüyeceğini ümit etmektir. Takipçilerinizi kendiniz kazanmalısınız. Bunun en mükemmel yolu da aktif ve yüksek nitelikli bireysel hesapları ve grupları takip ederek oradaki kişilerle iletişime geçerek hesabınıza dikkat çekmek olmalıdır.

3-Takipçi Sayısı Önemlidir:
Takipçilerin sayısı mı yoksa kalitesi mi önemli diye düşünerek vakit harcamayın. Sürekli aktif olmak tanınmanın ve büyük takipçi kitlesini korumanın anahtarıdır. Elbetteki bunun anlamı saçma tweetler yazmak demek değildir, ancak takipçiler sizin tweetlerinizi çok çabuk unutur, sürekli hazırda olmalısınız.

4-Yabancı Kaynaklardan İçerik Paylaşın:
Sürekliliği devam ettirebilmeniz adına takipçilerin ilgisini çekeceğini düşündüğünüz, sizin rakibiniz olmayan yabancı kaynaklardan ilginç tweetler paylaşabilirsiniz.Bu hedefteki twitter kullanıcılarının size önem vermesi ve sizden bahsetmesini sağlar.

5-Otomatikleşin
Bütün tweetlerinizi el ile tek tek yazamayabilirsiniz. Hali hazırda bulunan tweetlerinizi otomatikleştirin. Örneğin bir sürü site ücretsiz olarak kullanabileceğiniz RSS tabanlı Tweet servisleri sunuyor. Ayrıca konunuz ile alakalı kaliteli bir blog sitesinden de auto-post denilen servisler ile otomatik post atabilirsiniz yani bir post eklendiğinde otomatik olarak sizede tweet düşmüş oluyor.

6-Takipçileri Odak Grup olarak kullanın:
Bir çok twitter kullanıcısı takipçileriyle iletişimde kalması gerektiğini bilir ancak bunun çok zor olduğunu düşünür. Gerçek şu ki eğer onlara bir odak grup olarak yaklaşırsanız çok zor olmadığını göreceksiniz. Takipçiler ilgilendikleri için takip eder. Fikirlerini değiştirip gidebilirlerde, sonuçta burası bir iletişim topluluğu.

7- Tartışmalardan, Çekişmelerden Korkmayın:
Tartışmalar bir çok Twitter pazarlamacılarının ortaya çıkmasında çok etkilidir. Konuyu sıcağı sıcağına tweetleyin takipçilerinizi konuya katılmaları için cesaretlendirin.Elbetteki takipçilerinizin arasını açacak yerlere gelmesine engel olun.

8-İnsan Olmaktan Uzaklaşmayın:
İşletmenizin hesabını yönetirken, profesyonel gibi davranmak adına kişisellikten uzaklaşmayın bu çok samimi olun anlamına gelmiyor. Ancak takipçilerinize takip ettiklerinin bir robot olduğu hissine kapılmamalarını sağlayın.Twitter da bu hatayı yapmayın.Takipçilerinizin markanızla duygusal bağ kurması sizin kazancınıza olacaktır.

Profesyonel olun ancak takipçilerinizle bağlı kaldığını sürede eğlenmekten korkmayın!

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ