11 Organik Arama Motoru Optimizasyonu Gözlemi

• Arama motoru optimizasyonu’nun TEK amacı, sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü arttırmak, ve bunun sonucunda siteye DAHA ÇOK TRAFİK çekmektir.

• Arama motoru optimizasyonu’nun başarısı, sadece hangi kelimenin kaçıncı sırada çıktığına bakarak DEĞERLENDİRİLMEZ. Sıralama bilgileri sadece bir göstergedir, esas bakılması gereken TOPLAM olarak arama motorlarından siteye gelen trafiktir.

• Arama motoru optimizasyonu, sürekli yapılması gereken bir işlemdir. (A process not a project).

• Başarı değerlendirmesi için rakip analizi (competitive analysis) yapılabilir ve rakiplere göre kendi başarı oranınız belirlenebilir.

• Bu demektir ki, arama motoru optimizasyonu’nda başarı TRAFİK ANALİZİ ve RAKİP ANALİZİ yaparak en doğru şekilde değerlendirilebilir.

• Arama motorları için hazırlanan kelime listeleri ne kadar uğraş verilse de limitli olacaktır. Örneğin bir projede kullandığımız liste yaklaşik 50 kelimedir, fakat o siteye SEO sayesinde Google’dan Nisan 2009 ayında tam 12,936 anahtar kelime üzerinden trafik gelmiştir.

• Hiçbir site, hiçbir zaman her istediği kelime için 1 numara olamaz. Doğru beklentilerle yola çıkmak daha başarılı ve sağlıklı sonuçların alınmasına yol açacaktır.

• Hedeflenen anahtar kelime sayısı arttıkça ve o kelimeler için spesifik çalışmalar yapıldıkça, diğer kelimeler üzerinde genel olarak NEGATİF bir etki oluşma ihtimali artar. Bunun nedeni her eklenen yeni anahtar kelime ile, arama motorlarının sitelere atadığı “konu konsantrasyonu” ve PageRank değerinin DILUTE (seyreltmek) olmasıdır. Bu yüzden gereksiz kelimeler için çalışma yapmak, daha önemli kelimelerin başarısını ters yönde etkileyebilir.

• Sadece birkaç kelime üzerinde yapılan bir çalışmanın vereceği sonuçlar, çok fazla kelime kullanılarak yapılan çalışmalardan farklı sonuçlar doğuracaktır. Sadece bir kelime için 1ci sıraya yükselmek için çalışma yapmak mümkündür, ancak 20 kelimenin 20’si için de 1ci sıraya yükselmek genel anlamda İMKANSIZA YAKINDIR.

• Arama motoru optimizasyonu projelerinde yapılan değişikliklerin etkilerini tam olarak görmek için, mevcut siteler üzerinde yapılan HER değişiklikten sonra yaklaşık 3 hafta beklemek ve daha sonra değerlendirme yapmak gerekir. Bu süre, henüz Google’ın Sandbox’undan çıkmamış, yeterince PageRank değeri toplamamış yepyeni siteler için çok daha uzun, 2 - 3 ay civarındadır. Daha erken yapılan değerlendirmeler ‘prematüre’ olma riski ile karşılaşır.

• Arama motorlarında sonuçlar DEVAMLI olarak değişecektir. Bunu önlemek mümkün degildir. Bunun nedenleri başlıca aşağıdakilerdir:

1) Google ve diğer arama motorlarının algoritmalarındaki değişiklikler.
2) Diğer sitelerin yaptığı değişiklikler.
3) Arama motorlarının yeni taramalarının sonuçlara yansıması
4) Kendi siteniz üzerinde yaptığınız değişikler.

Yukarıda görüldüğü gibi, aslında arama motoru optimizasyonu yaparken toplam 4 etkenden sadece 1 tanesi sizin kontrolünüz altındadır. Bu yüzden kontrolünüz altında olmayan 3 ektenin hangi etkileri yarattığını devamlı takip edip anlamanız, genel anlamda başarılı olmanız için son derece önemlidir.

Çorlu Web Tasarım Ajansı

Çorlu'da web tasarım alanında profesyonel hizmet veren Renkli Kalem Web Tasarım Ajansı olarak, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar ve diğer web tasarım projelerini başarıyla hayata geçiriyoruz.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak tasarladığımız web siteleri, mobil uyumlu, SEO dostu ve kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Bu sayede web sitelerimiz, hedef kitlenize ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlıyor.

Google Benim İşletmem Kaydı ve SEO

Google Benim İşletmem Kaydı, işletmenizin Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar'da görünmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, potansiyel müşteriler işletmenizin konumunu, çalışma saatlerini, iletişim bilgilerini ve müşteri yorumlarını kolayca bulabilir. SEO uyumlu bir yazı yazmak ise, işletmenizin Google'da daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir yazıda, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, başlık ve alt başlıklar oluşturmak, içeriği kısa ve anlaşılır paragraflara bölerek okunabilirliği artırmak önemlidir. Ayrıca, yazınızda işletmenizin Google Benim İşletmem Kaydı'na bağlantı vermek, müşterilerin sizi daha kolay bulmasına ve güvenilirliğinizi artırmasına katkı sağlar.

Çerkezköy Web Tasarım

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Çerkezköy Web Tasarım Ajansı, işletmelerin dijital dünyada başarılı olmalarına yardımcı olmak için profesyonel web tasarım hizmetleri sunmaktadır.

Ajansımız, alanında uzman tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşan ekibi ile kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, bloglar, tanıtım siteleri gibi farklı ihtiyaçlara yönelik web site tasarımları hazırlamaktadır.

Bize Ulaşın

Web Tasarım Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim araçlarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz

0 850 885 0 882

0 532 623 83 16

Reşadiye Mah. Kumyol Cd. No:7 Kardeşler İş Merkezi Kat:2 D:9 Çorlu/Tekirdağ